MDF- en HDF-platen

Cypers is uw betrouwbare verdeler van Medium-Density Fibreboard, ook wel MDF genoemd. Deze geperste plaat met een middelharde dichtheid is perfect voor bewerkingen als verzagen, boren, frezen, laseren en schuren. De houtvezels zijn gedroogd en door middel van harsen met elkaar verbonden.

Daarnaast kunt u bij Cypers uiteraard ook terecht voor uw HDF-platen of High-Density Fibreboard: een bijzonder sterke MDF-plaat van een hogere kwaliteit waarbij de vezels nog sterker geperst worden tot een plaat met een hogere dichtheid.

Cypers heeft ook voor u de ideale MDF-plaat in diverse maten en diktes, zoals:

MDF MD (medium density) of HD (high density) - Standaard (bruine kleur)

Dit mag dan wel een basis MDF-plaat in het aanbod van Cypers zijn, maar vergis u niet in zijn excellente oppervlakte-eigenschappen en homogene kern: hierdoor lenen de veelgevraagde MDF MD en HD standaard zich voor toepassingen in de constructie- en meubelindustrie. Bewerken, schilderen of lakken? Geen enkel probleem!

MDF vochtwerend (MR) (groene kleur)

Deze vochtwerende MDF-plaat, ook wel MDF Moisture Resistant genoemd of kortweg MDF MR, biedt dezelfde toepassingsmogelijkheden als MDF Bruut, met als extra dat deze plaat vocht- én schimmelwerend is. Zo is MDF vochtwerend dé plaat voor heel wat binnenshuistoepassingen in badkamer, keuken, maar ook vensterbanken, rolluiken enz. U herkent deze vochtwerende MDF-plaat aan haar groene kern. Bij Cypers verkrijgbaar als standaard of met tweezijdige grondlak (wit)!

MDF brandvertragend (FR) (roze kleur)

Brandveiligheid komt niet alleen meer en meer in nieuwbouw, maar ook bij renovatie aan bod. De troef van deze brandvertragende MDF-platen? Een sterk verbeterde hitte- en vuurbestendigheid! Daarom is Cypers de perfecte verdeler van MDF brandvertragend voor projecten in openbare gebouwen met strenge brandnormen, zoals hospitalen, luchthavens, rusthuizen, theaters en hotels.

MDF Melamine/lakdraagfolie

Een afwerking in melamine? MDF is uw ideale basisplaat. Gemelamineerde MDF is niet alleen krasvast en resistent tegen chemische producten, deze plaat kan ook hygiënisch schoongemaakt worden.

De veelheid aan decors en structuren maakt gemelamineerde MDF tot een uiterst decoratief product. MDF kan ook éénzijdig gemelamineerd worden, zodat het paneel met lakdraagfolie kan afgewerkt worden. U komt er alles over te weten bij Cypers!

MDF Plus - Diepfrees (StyleBoard)

U bent professioneel lakker? De diepfreeskwaliteit van deze MDF Plus geeft na afwerking een nog mooier resultaat dan met de standaard MDF-plaat. Deze kwaliteit bereiken we door een hogere homogeniteit en densiteit gedurende het productieproces, maar ook door het gebruik van houtvezels in beuk en niet in dennenhout. Maak uw keuze uit diepfreeskwaliteit in standaard afwerking of eenzijdig wit gemelamineerd.

MDF Ingekleurd (zwart)

Aan deze MDF-plaat, vooral geschikt voor decoratieve doeleinden, werd een kleurstof toegevoegd, met een door en door egale zwarte kleur als resultaat. Maar dat is niet alles, de MDF ingekleurd is ook vochtwerend en heeft dankzij zijn ingekleurde zijkanten veel minder afwerking nodig. MDF-platen zijn bovendien sterker dan de standaard MDF-platen. Cypers is uw uitgelezen verdeler voor MDF Ingekleurd, die sterker zijn dan de standaard MDF-platen.

MDF Gefineerd

Gefineerd MDF is ideaal voor meubels. Deze MDF-plaat is immers voorzien van een dunne fineer in een edele houtsoort (eik). De toplaag geeft gefineerd MDF die authentieke uitstraling. Deze verfijnde kwaliteit is uiteraard ook weer bij Cypers verkrijgbaar.