MFP-platen als constructiemateriaal

Multifunctionele Plaat, kortweg MFP, heeft zijn naam niet gestolen: deze multifunctionele plaat komt in heel wat toepassingen van pas! Het basismateriaal van MFP-platen: houtresten uit de houtverwerkende nijverheid. Samen met vochtbestendige melamine gemengd en geperst is het resultaat een stabiele en uiterst betrouwbare constructieplaat!

Cypers staat op de eerste rij om uw kwaliteitsvolle MFP-platen te verdelen. In ons aanbod: de E1/P5 plaat: geschikt voor praktisch alle toepassingen! Cypers kan deze MFP-plaat met rechte boorden of T&G (mes en groef) aanbieden, in diverse diktes.

Toepassingen van MFP-platen

MFP-platen zijn ideaal als vloerplaten, plafondplaten, constructiemateriaal bij interieur- en winkelinrichting en bij dakwerken (zolderinrichting). Ook waar een vochtige omgeving voor u een uitdaging vormt, kunt u steevast rekenen op de betrouwbare kracht van onze MFP-platen!

MFP-platen gebruiken als muurplaten? Ook dat is mogelijk. Ze vormen een goedkoop en snel te plaatsen alternatief voor eerder traditionele muurbepleistering.

Kenmerken en voordelen van MFP-platen

  • Snel te plaatsen - Dankzij de omvang van de platen kunt u vrij snel grote oppervlakten in korte tijd afwerken. Gebruik bij de plaatsing gewoon lijm, nagels of vijzen.
  • Makkelijk te bewerken - Een MFP-plaat is even gemakkelijk te bewerken als hout (zagen,¬†verlijmen, verven, vernissen, enz.)
  • Goedkoop -Dankzij de snelle plaatsing- en bewerkingstijd van MFP-platen houdt u de kosten onder controle.
  • Stevig - De MDF-plaat is ideaal voor constructies waarbij draagkracht een grote rol speelt.
  • Vochtbestendig - Het verlijmen van MFP-platen is zelfs in vochtige omgevingen zoals badkamers, geen enkel probleem.
  • Goed voor het milieu - De producenten van onze MFP-platen kijken streng toe op de herkomst van het hout dat gebruikt wordt voor de productie van MFP-platen. Bovendien hebben deze platen een lange levensduur.

Voorraad in MFP-platen

Onze voorraad in MFP-platen leren kennen? Bekijk onze voorraad of neem contact op met Cypers. Onze experts bieden u graag advies op maat!