Multiplex platen: een vaste waarde als constructieplaat

U hebt plaatmateriaal nodig die robuust standhoudt in zwaar belaste constructies? Dan verdeelt Cypers voor u multiplex platen, opgebouwd uit meerdere houtfineerlagen die kruiselings op elkaar verlijmd worden. Stevigheid gegarandeerd!

Toepassingen van multiplex platen

Al van bij de vervaardiging van uw multiplex platen houden we rekening met uw wensen. Cypers spitst zich toe op multiplexplaten voor de keuken- en interieurbouw, waarbij de looks vaker belangrijker voor u zijn dan multiplexplaten bestemd voor constructiebouw. Wij bieden multiplex aan voor interieurelementen en meubels zoals:

  • Berk Multiplex: De fineerlagen zijn opgebouwd uit berkenhout. Belangrijkste eigenschap is de stabiliteit en smalle rand. Vooral gebruikt voor interieurelementen en meubels. Ook zeer bruikbaar als sandwichpaneel of voor het oplijmen van HPL.
  • Populier Multiplex: De fineerlagen zijn opgebouwd uit populierenhout. Populier zorgt voor extra lichtgewicht multiplexplaten. Ze zijn eveneens geschikt als sandwichpaneel of voor het oplijmen van HPL.

Kenmerken en voordelen van multiplex

Al eeuwen worden multiplex platen gebruikt in de meubel- en bouwsector, maar ook vandaag vertrouwt u dankzij Cypers nog steeds zorgeloos op dit plaatmateriaal met heel wat pluspunten:

  • Ecologisch verantwoord -Zelfs kwalitatief minderwaardig fineerhout kan zonder risico op verlies van stevigheid verwerkt worden in de binnenste lagen van de platen. Het gevolg? De hoeveelheid houtrestafval wordt aanzienlijk verminderd.
  • Stevig - In vergelijking met massief hout zijn multiplex platen vaak sterker en dus betrouwbaarder dan standaard¬†constructieplaten.
  • Beperkte werking -Het uitzetten en inkrimpen door temperatuurschommelingen is bij multiplex platen minimaal in tegenstelling tot massief hout.
  • Verschillende afmetingen - In ons gamma multiplex platen zijn er allerlei diktes en afmetingen beschikbaar.
  • Licht - Multiplex is lichter √©n sterker dan MDF. Multiplex geniet daarom vaak de voorkeur boven MDF.
  • Interessante prijzen -¬†Multiplex is relatief goedkoop in vergelijking met bijvoorbeeld MDF. Waar mogelijk wordt multiplex dan ook gebruikt in plaats van de duurdere MDF-platen.

Kwaliteiten:

De uiteindelijke kwaliteit van multiplex plaatmateriaal is het resultaat van de kwaliteit van de gebruikte dekfineren, de kern, de lijmverbindingen en de toegepaste houtsoort. Deze wordt vaak aangeduid met een letter voor de zichtzijde en een letter voor de achterzijde (zoals: A, B, BB, S, C, C+ of CP).

Multiplex_Kwaliteit_indicator.pdf