De Alpilignum Collectie bestaat uit gereconstrueerde hout fineren die via een hoogtechnologisch productieproces op basis van voornamelijk populierenhout en lindehout vervaardigd worden. De boomstammen worden "gepeld" en vervolgens geweekt in niet-schadelijke verfstoffen. De geverfde lagen worden vervolgens op elkaar gelijmd en geperst om zo een nieuw "houtblok" te vormen dat opnieuw versneden kan worden.

Dankzij Alpilignum ontdekt u ongekende mogelijkheden in uw aanbod voor uw klanten.

Gereconstrueerd hout: niets dan voordelen!

Voor gereconstrueerd hout gaan bij Cypers? Een verstandige keuze. Gereconstrueerd hout biedt immers heel wat voordelen:

  • Met Alpilignum bent u verzekerd van een perfect homogeen fineer.
  • Kleurnuances bij massief hout kunnen mooi zijn, maar zijn niet altijd welkom in uw project. Ook bij serieproductie heeft het eindproduct bij gereconstrueerd hout steeds dezelfde kleur. De structuur en omvang kunnen op voorhand bepaald worden. Als meubelbouwer vermijdt u op die manier onaangename verrassingen.
  • Tenslotte is het ook mogelijk om het even welk natuurlijk hout na te bootsen. Net zoals voor decor het geval is, kunnen hele reeksen houtblokken gemaakt worden met exact dezelfde houtstructuur.
  • U wenst een "onnatuurlijke" kleur? Ook dat is perfect mogelijk met Alpilignum! Naast de WOOD collectie is er tevens een COLOUR en een DESIGN collectie.

Alpilignum fineer is meestal beschikbaar in vellen van 0,6mm met een breedte van 620mm tot 680 mm en een lengte van 2000mm tot 3150mm. Op aanvraag kunnen ook fineervellen met een dikte van 0,5mm tot 2,5mm geproduceerd worden en platen vanaf 4mm.

Voorraad

Aarzel bij interesse niet contact op te nemen met Cypers, uw exclusief verdeler van Alpilignum gereconstrueerd fineer!