Exclusief verdeler van Eltec: Postforming en compactforming

Als exclusief verdeler stelt Cypers u graag de kant-en-klare panelen van Eltec voor. Deze innovatieve halffabricaten en meubelfronten vormen het pronkstuk in al uw projecten. Met de twee hoogtechnologische oplossingen van Eltec -Postforming en Compactforming- brengt Cypers een wereld aan creativiteit tot bij professionals als u!

U kunt bij Cypers terecht voor het verwerken van alle bekende merken HPL en CPL in de diverse uitvoeringen. Daarnaast kunt u ook bij ons aankloppen voor Senosan-Acrylfolie van de firma Senoplast. Indien gewenst kan Cypers bovendien linoleum, fineer met een verstevigde achterzijde, leerimitatie en andere decoratieve oppervlakken van Eltec voor u laten verwerken.

Eltec productlijnen

Vlakke panelen, afgeronde of gebogen panelen in L-, U- of Z-vorm, vrij gevormde panelen op maat van uw wensen: Cypers levert het u allemaal. De panelen worden standaard groot aangeboden, maar kunnen ook als maatpanelen of kant-en-klare panelen met afgewerkte kanten, boringen of gefreesd tot bij u gebracht worden.

Eltec verbondelementen met alle gewenste dragermaterialen, van spaanplaat tot speciaal materiaal, kunt u bij Cypers verkrijgen. De verlijming wordt gerealiseerd volgens uw behoefte of naar technische voorschriften met PUR-hotmelt of andere gemodificeerde PVAC-lijmen.

ELTEC produceert vrijgevormde panelen
conform uw tekeningen. Eltec kan ook grote panelen tot en met een dikte van 60 mm bewerken. Behalve de gebruikelijke bewerkingen als boren en frezen, kunnen zij ook tot 3 mm dik kantenband aanzetten.

Eltec produceert op uw verzoek presentatiemeubelen voor de zakelijke private markt. De oppervlakken zijn bij voorkeur uit HPL of ABS met een acryl toplaag (b.v. Senosan). Bijvoorbeeld meubelen met postforming kanten of grote rondingen. Veel andere kantenbewerkingen met ABS en PP kanten zijn mogelijk. Zowel enkelstuks als ook kleine en middelgrote series zijn mogelijk.

Cypers geeft keukens, badkamers, meubelen, winkelinrichting en andere projecten vorm met de Eltec creatieve vormdelen: beschikbaar in heel wat variaties met verschillende dragermaterialen, elk volgens uw verwachting en technische realisatie. Indien u dit wenst, kan Cypers uw vormdelen ook bouwklaar leveren, voorzien van kantenboord, boorgaten, infrezingen, …

Een vlak paneel met afgeronde kanten of eerder complexe elementen in L-, Z- of andere vormen? Voor Eltec postforming elementen in alle mogelijke afmetingen moet u beslist bij Cypers zijn. Bij postforming wordt een decoratieve toplaag omgebogen rond de hoeken van de drager (Multiplex/MDF/Spaanplaat).

De gesofisticeerde techniek van postforming is gebaseerd op een combinatie van warmte en druk. De decoratieve toplaag wordt eerst over de geprofileerde rand van het dragermateriaal gerold. Vervolgens wordt deze laag flexibel gemaakt door het te verwarmen tot de juiste temperatuur. Op dat ogenblik is de laag niet meer breekbaar, maar wordt ze buigbaar. Tenslotte wordt de laag verlijmd en onder hoge druk stevig bevestigd op de plaat.

Ook voor compactvormdelen, vervaardigd uit hoogdruklaminaten met een speciale kernopbouw volgens EN438 type CGP, is Cypers uw verdeler. Deze harde, weerstandvaste, slagvaste én chemisch bestendige platen zijn uiterst geschikt voor de meest uiteenlopende toepassingen, zoals bureaumeubelen, winkelinrichting, sanitair, medische toepassingen, "cleanroom" toepassingen, labo’s, enz..

De technologie is net als bij postforming gebaseerd op een combinatie van warmte en druk. De compactvormdelen zelf bestaan uit hogedruk laminaten (High Pressure Laminates).

ELTEC heeft zijn kantenverlijmmachine met het “Hot Air System” aggregaat van Schugoma uitgerust.

Voorraad

Bent u net als Cypers te vinden voor de kwaliteitsproducten van Eltec? Contacteer ons dan om uw bestelling te plaatsen of een woordje advies te vragen. Wij helpen u met de glimlach verder.