Milieuvriendelijk en duurzaam plaatmateriaal

Onze bekommernis om het milieu komt het sterkst tot uiting in de keuze van onze leveranciers van constructieve en decoratieve plaatmaterialen. Ieder van hen levert enorme inspanningen om de druk op onze kostbare bossen tot een minimum te herleiden.

Hieronder vindt u een beknopte opsomming van enkele duurzame maatregelen die onze leveranciers nemen. Dankzij hun actieve inzet kunnen ook de volgende generaties genieten van de vele kwaliteiten en troeven die hout biedt voor interieurs en meubels.

Duurzaam bosbeleid

Het beschermen van onze bossen begint bij het bewust kiezen voor houtproducten afkomstig van verantwoord bosbeheer. Een actief herbebossingsbeleid zorgt ervoor dat de aangroei van bossen in evenwicht blijft met de houtkap. Wij zien erop toe dat onze leveranciers werken volgens de FSC of PEFC criteria.

Milieuvriendelijke productie

Dankzij hoogtechnologische productieprocessen is het mogelijk om hout- en restafval van de houtindustrie te verwerken tot hoogwaardige houtproducten. Op deze manier is het mogelijk om plaatmaterialen te produceren die met het blote oog niet te onderscheiden zijn van tropisch hardhout en andere bedreigde boomsoorten.

Daarnaast gebruiken onze partnerbedrijven zoveel mogelijk groene energie en vermijden ze schadelijke stoffen bij de productie van plaatmaterialen. Al deze maatregelen komen het milieu ten goede.

Kwalitatieve platen met een lange levensduur

Dat ons plaatmateriaal van de hoogste kwaliteit is, zult u ongetwijfeld merken aan de lange levensduur van uw interieurs en meubels. Kiezen voor kwaliteit is kiezen voor duurzaamheid!